Hemijski tretmani

Lav auto shop
Thule Srbija
Wynns Srbija
Case Logic Srbija
Konig Srbija
Kungs Srbija

Čišćenje dizni benzinskih motora

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

Savremeni benzinski motori gotovo po pravilu imaju sistem za ubrizgavanje goriva umesto zastarelih karburatora. Na kraju sistema se nalaze elektomagnetni ventili - brizgaljke, čiji je zadatak da rasprše mešavinu goriva i vazduha u obliku finog mlaza.

Ceo sistem ubrizgavanja goriva a posebno brizgaljke su veoma osetljive na prljavštinu koja se nalazi u sistemu. Najčešći uzrok zaprljanosti dizni su nečistoće koje su na razne načine dospele u sistem, bilo putem dovoda goriva ili putem dovoda vazduha. Nekvalitetno gorivo, neredovna zamena filtera goriva i filtera vazduha uzrokuju pojavu čestica koje stvaraju probleme pri prolasku smeše vazduha i goriva kroz sitne otvore brizgaljki. Zaprljane dizne ne mogu da pravilno rasprše gorivo već se stvaraju krupnije kapljice koje varnica svećice teže zapali.

Kao preventivu problema sistema za ubrizgavanje neophodno je redovno menjati filter goriva i filter vazduha. U većini slućajeva izbor kvalitetnog goriva i redovna zamena filtera omogućiće nesmetan i efikasan rad sistema dugi niz godina.

Mogući simptomi zaprljanosti brizgaljki su:

  • povećana potrošnja goriva
  • gubitak snage
  • otežano startovanje motora
  • neravnomeran rad motora
  • trzaji u vožnji

Uređaj za čišćenje dizni efikasno otklanja naslage i prljavštinu sa unutrašnjosti dizne pod dejstvom ultrazvuka i specijalne tečnosti za čišćenje dizni. Ispravnost rada kontrolišemo posebnim uređajem za testiranje dizni kojim se simulira rad dizni u uslovima sličnim vožnji.

© 2010 Lav Auto. Sva prava zadržana.

Pretraga