Gume

thule case-logic wynns konig kungs

baner gume

baner akumulator

baner lanci za sneg

Gume Kelly

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

kelly-00Kelly je američka kompanija koja proizvodi gume i deo je grupacije Goodyear koja zauzima vodeću poziciju u gumarskoj industriji. Kompaniju su osnovali Edwin Kelly i Arthur Grant 1894. godine u Springfildu, u Ohaju. Najpre je proizvodila čvrste gume za kočije, tačnije točkove sa gazećim gumenim slojem. U početku se firma zvala Rubber Tire Wheel Company (Kompanija za proizvodnju guma i točkova).

Čak je i predsednik Sjedinjenih Američkih država u to vreme, William Howard Taft, na svojoj kočiji imao Kelly gume. Kompanija je 1899. godine prodata McMilin grupi za 2 dolara. Arthur Grant dobio je 166.000 dolara u deonicama i 33.000 dolara u kešu za svoj deo kompanije. Tek 1911. ova firma dobija ime Kelly-Springfield Tire Company.

kelly-01

Nije prošlo puno vremena kada je Kelly zapazila jedna od velikih kompanija za proizvodnju guma. Godine 1935. Goodyear kompanija prima ovaj brend pod svoje okrilje, a 1962. otvara se nova fabrika u Teksasu, pa zatim u Ilionisu i Severnoj Karolini.

U ranim devedesetim, Goodyear potpuno pripaja Kelly sebi i seli predstavništvo u Akron, Ohajo. Kelly-Springfield Tire Company 1994. godine proslavila je 100 godina postojanja, kao najstarija gumarska kompanija u Sjedinjenim Američkim Državama.

U našoj ponudi imamo letnje gume proizvođača Kelly i to sledeće modele:

  • ST
  • HP
  • UHP.
© 2010 Lav Auto. Sva prava zadržana.

Pretraga