Pregled vozila

thule case-logic wynns konig kungs

baner gume

baner akumulator

baner lanci za sneg

Kompjuterska dijagnostika

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

dijagnostika01Danas su vozila opremljena sofisticiranim elektronskim sistemima koji zahtevaju od servisera upotrebu raznovrsnih mernih i dijagnostičkih uređaja. Zbog toga je popravak savremenih vozila gotovo nezamisliv bez pomoći kompjuterske dijagnostike kvara.

Proizvođači u današnja vozila ugrađuju elektronske sisteme koji prate rad vozila i blagovremeno signaliziraju neispravnost u radu. Ugrađen računar prati rad elektronskih senzora, beleži različite događaje i neispravnosti i blagovremeno signalizira putem sijalica na komandnoj tabli ili onemogućava rad vozila.

Detekcija kvara je nezamisliva bez pomoći dijagnostičkih uređaja koji preuzimaju podatke iz računara vozila. Upotreba kompjuterske dijagnostike, poznavanje rada vozila i pojedinih komponenti uz nezaobilazno iskustvo, predstavljaju ključ uspeha pronalaska i otklanjanja kvara na automobilu.

Kompjuterska dijagnostika se koristi u slučajevima kada nam računar na vozilu signalizira kvar, neispravnost nekog dela ili celog sistema. Najčešće je to upaljena narandžasta lampica sa simbolom motora ili natpis „Check Engine“ na instrument tabli. Upozorenje koje nam kompjuter signalizira ne daje detalje o problemu. Jedino obučeni operateri uz pomoć kompjuterske dijagnostike mogu dati precizan odgovor koji je uzrok problema.

Lav auto raspolaže raznovrsnim dijagnostičkim uređajima koji omogućavaju detekciju kvara i pomažu mehaničaru da Vam predoži adekvatno rešenje.

 

© 2010 Lav Auto. Sva prava zadržana.

Pretraga