Servis trapa

Lav auto shop
Thule Srbija
Wynns Srbija
Case Logic Srbija
Konig Srbija
Kungs Srbija

Trap vozila (oslanjanje ili vešanje) je kompleksan sistem međusobno zavisnih delova čiji je zadatak da ublaži sile koje se preko točkova prenose na karoseriju i da obezbedi stabilnost vozila u svim uslovima vožnje. Istrošenost i oštećenje delova trapa direktno utiče na bezbednost vožnje tako da je neophodno redovno kontrolisati stanje i zameniti neispravne delove sistema oslanjanja (trapa). Prilikom kretanja vozila dolazi do oscilacija koje utiču na osnovne vučne karakteristike, stabilnost, udobnost i upravljivost. Sistem za oslanjanje smanjuje i prigušuje oscilacije, ublažava udare, daje stabilnost prilikom vožnje.

Delovi sistema oslanjanja su: mehanizam za vođenje točka (viljuške, kugle, silen blokovi, spone...) , elastični oslonci (opruge...), elementi za prigušenje oscilacija (amortizeri) i stabilizatori.

Centriranje trapa - reglaža

Ocena korisnika:  3 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

Podešenost geometrije trapa (poznatije kao centriranje odnosno reglaža trapa) je neophodna kako zbog vaše sigurnosti, udobnosti vožnje, tako i zbog trajnosti pneumatika. Podešavanjem trapa na fabričke predviđene mere postiže se stabilnost vozila i racionalna potrošnja guma kao i goriva.

Zamena opruga amortizera

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna

Zamena neispravnih opruga amortizera je veoma važna jer omogućava normalnu upravljivost i ležanje vozila.

Zamena delova trapa

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna

Zamena neispravnih delova trapa obezbeđuje se sigurno ležanje i upravljanje vozilom i doprinosi manjem trošenju guma i ekonomičnijoj vožnji.

Zamena amortizera

Ocena korisnika:  4 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda neaktivna

Zamena neispravnih amortizera se preporučuje kao preventivni servis dotrajalih delova trapa i pojave problema sa stabilnošću vozila i pojavom vibracija

© 2010 Lav Auto. Sva prava zadržana.

Pretraga