LAV AUTO

 • Full Screen
 • Wide Screen
 • Narrow Screen
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size

AUTO DELOVI

PRIBOR I OPREMA

AUTO-SERVIS

U prodajnom delu našeg auto centra imamo zavidnu zalihu delova za najčešća vozila na našim putevima, zahvaljujući kojoj jesmo odlična podrška ostalim auto-servisima i majstorima. Nudimo širok izbor (obavezne, dodatne, zimske, letnje...) opreme za vaše vozilo, auto kozmetiku, pribor i ostale sitnice neophodne za održavanje, ulepšavanje i poboljšanje vašeg vozila. Najsavremeniji alati i pribor u domenu servisiranja i održavanja vozila. Celina koju čini servis i prodavnica omogućava najkraće zadržavanje vozila pri servisiranju.

thule case-logic wynns konig kungs

Provera pritiska u gumama

Održavanje pravilnog pritiska u pneumaticima pomaže optimizaciji odnosa performanse guma i potrošnja goriva. Ispravan pritisak u gumama omogućava vozačima da iskuse udobnost vožnje, trajnost i performanse. Pritisak u gumama mora biti proveren sa kvalitetnim meračem pritiska i ne može se proceniti vizuelno.

Zašto proveravati pritisak u gumama

Nedovoljno napumpane gume ne mogu da održe svoj oblik i imaju povećanu kontaktnu površinu sa podlogom nego što je predviđeno. Vek trajanja guma može da se smanji za 25%. Manji pritisak će smanjiti preciznost upravljanja naročito u krivinama i stabilnost vožnje. Osim toga povećava se unutrašnja temperatura gume, povećan otpor kotrljanja i povećanje potrošnje goriva.

Sa druge strane previše napumpane gume su krute i neelastične a kontaktna površina je smanjena. Prenapumpane gume mogu lakše da se oštete pri vožnji preko rupa i neravnina na putu. Takođe ne mogu da amortizuju neravnine na putu tako da vožnja postaje grublja i neprijatna.

Nepropisan pritisak u gumama ima sledeće posledice:

 • Umanjuje efikasnost kočenja
 • Otežano upravljanje
 • Umanjuje bezbednost vožnje
 • Smanjena udobnost vožnje
 • Neravnomerno trošenje guma
 • Kraći vek trajanja guma

provera pritiska u gumama

Koliko često treba proveriti pritisak u pneumaticima

Preporuka je da proverite pritisak u gumama najmanje jednom mesečno. U slučaju da ste gume napumpali azotom, proverite ih 2-3 puta godišnje. Takođe proverite napumpanost guma kada polazite na duži put. Proveru treba izvršiti i kada osetite promene u upavljivosti, naročito u krivinama ili kada na pravcu vozilo vuče u jednu stranu.

Ne zaboravite da se pritisak meri kada su gume hladne! U toku vožnje gume se zagrevaju i dolazi do povećanja pritiska u gumama. Najbolje je to učiniti pre vožnje.

Ukoliko primetite da guma često gubi pritisak proverite da li je guma probušena ili da li je felna napukla.

Akcije

Akcija amortizera Monroe - rasprodaja zaliha

Imamo izvesnu količinu Monroe amortizera koje Vam nudimo po sniženoj ceni i do 75%. Akcija traje do isteka zaliha.

Klikom na model vozila, dobićete kompletan spisak vozila u kojima je moguća ugradnja navedenog modela amortizera. Obratite pažnju na količine!

 

Pozovite nas

Tel: [011] 239 00 09

Radno vreme:

Ponedeljak-petak: 8:30-17:00
Subota: 8:30-15:30

Vulkanizerske usluge Provera pritiska u gumama