Redovni servisi

Lav auto shop
Thule Srbija
Wynns Srbija
Case Logic Srbija
Konig Srbija
Kungs Srbija
Zamena filtera kabine - polen filtera

Zamena filtera kabine

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

Zamena filtera kabine spada u redovne periodične servise zamene svih filtera. Filter kabine, filter polena i filter klime su različiti nazivi za prečistač vazduha ventilacije kabine. Napravljen je od vlaknastog materijala i služi za prečišćavanje čestica prašine, polena, buđi i bakterija iz vazduha, a u slučaju da se koristi filter sa dodatkom aktivnog uglja, može da ukloni i neprijatne mirise.

Iako se ponekad (pogrešno) zove i filter klime, poseduju ga i vozila koja nemaju klimu. Filter kabine je uobičajen u novijim vozilima. Upotrebljava se već 20-ak godina ali je moguće da se ne nalazi u vozilima starije generacije.

Zašto je neophodna zamena filtera kabine

Zapušen i zaprljan filter kabine može značajno ograničiti protok svežeg vazduha u vozilo. Osim toga može omogućiti alergenima da se nađu u ventilacionom sistemu odnosno u samoj kabini. Prateći simtomi su i neprijatan miris prilikom rada ventilacije ili klime. Redovnom zamenom filtera štitite zdravlje, vas i vaše porodice, smanjujete rizik od alergijskih i astmatičnih oboljenja, kao i probleme sa disajnim organima uopšte.

Koliko često menjati filter kabine 

filter_stari

Zamena filtera kabine se obavlja prilikom svakog malog servisa a najmanje jednom godišnje. Neprijatan miris iz ventilacije prilikom rada ventilatora ili klime, takođe je znak da je neophodna zamena filtera. U slučaju da ventilacija ne može da odmagli stakla po hladnom i kišnom vremenu, pozdan je znak da filter kabine ne funkcioniše pravilno.

© 2010 Lav Auto. Sva prava zadržana.

Pretraga