Servis automatskih menjača

Lav auto shop
Thule Srbija
Wynns Srbija
Case Logic Srbija
Konig Srbija
Kungs Srbija

Zamena filtera ulja automatskih menjača

Ocena korisnika:  4 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda neaktivna
 

U redovan servis može da se uvrsti i zamena filtera ulja automatskog menjača ukoliko je moguće zameniti filter bez skidanja ili rasklapanja automatskog menjača. Servis spada u redovne periodične servisne intervencije i obavlja se u preporučenom intervalu.

Zašto je potrebno menjati filter ulja automatskog menjača?

Tokom rada automatskog menjača ulje skuplja nečistoće i sitne čestice koje nastaju habanjem delova automatskog menjača. Sve te nečistoće se talože na filteru ulja. Tokom vremena naslage mogu da zapuše filter ulja i on neće moći da zadrži sve nečistoće koje će se taložiti na komponentama automatskog menjača. Takve naslage mogu uzrokovati teže i veoma skupe kvarove automatskog menjača.

Koliko često menjati filter ulja automatskog menjača?

Zamena filtera ulja se obavlja kada i zamena ulja automatskog menjača. Proizvođači vozila propisuju interval zamene ulja i filtera u automatskom menjaču koga se treba pridržavati. Najčešće se zamena vrši na 60-80.000km ili svake 2-3 godine.

Zamenu ulja, filtera ulja i ispiranje automatskog menjača preporučljivo je uraditi ukoliko nemate podatak da li je i kada ulje menjano, npr. pri kupovini polovnog vozila.

Takođe je, kao prvi korak, poželjno uraditi zamenu ulja i filtera u slučaju da primetite bilo kakvu nepravilnost u radu automatskog menjača.

Usluga podrazumeva

Usluga podrazumeva zamenu filtera ukoliko je moguće zameniti filter ulja bez skidanja ili otvaranja automatskog menjača. U slučaju da je potrebno skinuti ili rasklopiti menjač da bi se zamenio filter ulja, zamena se tretira kao remont automatskog menjača.

Usluga ne podrazumeva

Usluga ne podrazumeva remont ili popravku menjača, skidanje menjača ili zamenu bilo kog dela.

 

© 2010 Lav Auto. Sva prava zadržana.

Pretraga