Ispiranje automatskih menjača

Ispiranje automatskih menjača

Ispiranje automatskih menjača se preporučuje kao prvi korak ka rešavanju problema u radu automatskih menjača. Tokom rada, usled taloženja nečistoća, mogu da se stvore naslage koje onemogućavaju normalan rad automatskog menjača. Time se komponente brže troše, brzine se teže menjaju, skraćuje se radni vek i stvaraju se naslage koje mogu uzrokovati teže i skupe kvarove.

Zašto je potrebno ispiranje automatskog menjača?

Redovna zamena ulja u automatskom menjaču standardnim metodama omogućuje da se zameni samo deo količine ulja koje je predviđeno za automatski menjač. Taj deo je od 30-50% predviđene količine što znači da prilikom zamene veći deo čini staro ulje. Dotrajalo ulje ne podmazuje dovoljno delove automatskog menjača tako da se komponente brže troše, otežana je promena brzina, skraćuje se radni vek automatskog menjača i stvaraju se naslage koje vremenom mogu uzrokovati ozbiljne kvarove.

Kada je potrebno uraditi ispiranje automatskog menjača?

Preporučljivo je uraditi ispiranje menjača prilikom svake zamene ulja - preventivno.

Ispiranje menjača preporučljivo je uraditi ukoliko nemate podatak da li je i kada ulje menjano, npr. pri kupovini polovnog vozila.

Povezani tekstovi

Najnovije sa bloga

Prijavite se za newsletter
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.