Kompjuterska kontrola kočnica

Kompjuterska kontrola kočnica

Kompjuterska kontrola kočnica na valjcima je jedina pouzdana metoda za utvrđivanje efikasnosti rada kočnica i kočionog sistema na vašem vozilu.

Za bezbednu vožnju u vašem vozilu, neophodno je da kočnice budu u besprekornom stanju. Pravovremena zamena kočionih obloga može u znatnoj meri produžiti vek kočionog sistema i povećati sigurnost u vožnji.

Zašto je potrebna kontrola kočnica na valjcima

Kočioni sistem je sa stanovišta bezbednosti najvažniji sklop na vozilu. Delovi kočionog sistema kao što su paknovi, pločice, doboši i diskovi u normalnom radu se troše i vremenom njihova efikasnost slabi. Osim toga kočiono ulje vremenom postaje higroskopno tako da se vremenom i njegova efikasnost smanjuje. Trošenje komponenti u velikoj meri zavisi od uslova i načina vožnje tako da nije moguće predvideti njihovo trajanje. Redovna kontrola kočnica i zamena neispravnih komponenti kočionog sistema doprinose bezbednosti i sigurnosti u vožnji.

Posledice neispravnog rada kočnica:

  • Produženi put kočenja,
  • Ograničena sigurnost,
  • Smanjena stabilnost prilikom kočenja.

Kada i koliko često kontrolisati kočnice

Kočioni sistem je najvažniji bezbednosni sistem na vašem vozilu i treba ga proveravati redovno na svakih 5-10.000 km ili odmah ako posumnjate da postoji problem. Obavezno prekontrolišite kočnice pred duži put ili odlazak na odmor! Takođe preporučujemo da proverite kočnice pre odlaska na tehnički pregled.

Znaci koji upućuju na probleme sa kočnicama:

  • Signalna lampica na instrument tabli,
  • Auto vuče na jednu stranu prilikom kočenja,
  • Pedala kočnice vibrira kada je pritisnuta,
  • Pedala kočnice „propada“,
  • Buka, kada pritisnete kočnicu.

Kako proveravamo efikasnost kočenja

Posedujemo najsavremeniji, kompjuterski kontrolisan uređaj najnovije generacije za ispitivanje efikasnosti kočnica. Objedinjuje uređaj za kontrolu, merenje i analizu sila kočenja kod putničkih i lakih teretnih vozila, sa obrtnim valjcima.

Kompjuterska kontrola kočnicaKompjuterska kontrola kočnica na valjcima

Blagovremena zamena kočionih obloga (paknova i pločica) može u znatnoj meri produžiti vek kočionih diskova i doboša, kao i kočionog sistema u celini i povećati bezbednost u vožnji.

Povezani tekstovi

Najnovije sa bloga

Prijavite se za newsletter
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.