Servis automatskih menjača

Lav auto shop
Thule Srbija
Wynns Srbija
Case Logic Srbija
Konig Srbija
Kungs Srbija

Ispiranje automatskih menjača

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

Ispiranje automatskih menjača se preporučuje kao prvi korak ka rešavanju problema u radu automatskih menjača. Tokom rada, usled taloženja nečistoća, mogu da se stvore naslage koje onemogućavaju normalan rad automatskog menjača. Time se komponente brže troše, brzine se teže menjaju, skraćuje se radni vek i stvaraju se naslage koje mogu uzrokovati teže i skupe kvarove.

Zašto je potrebno ispiranje automatskog menjača?

Redovna zamena ulja u automatskom menjaču standardnim metodama omogućuje da se zameni samo deo količine ulja koje je predviđeno za automatski menjač. Taj deo je od 30-50% predviđene količine što znači da prilikom zamene veći deo čini staro ulje. Dotrajalo ulje ne podmazuje dovoljno delove automatskog menjača tako da se komponente brže troše, otežana je promena brzina, skraćuje se radni vek automatskog menjača i stvaraju se naslage koje vremenom mogu uzrokovati ozbiljne kvarove.

Kada je potrebno uraditi ispiranje automatskog menjača?

Preporučljivo je uraditi ispiranje menjača prilikom svake zamene ulja - preventivno.
Ispiranje menjača preporučljivo je uraditi ukoliko nemate podatak da li je i kada ulje menjano, npr. pri kupovini polovnog vozila.

Koju opremu koristimo za ispiranje automatskog menjača?

U našem servisu Lav Auto koristimo Uređaj za ispiranje automatskog menjača bez skidanja menjača, koji omogućava da se ispere kućište i uklone naslage koje mogu da uzrokuju veće probleme ili čak da oštete delove automatskog menjača. Prilikom rada uređaja koristimo dve metode ispiranja automatskog menjača.
Ispiranje menjača uljem i deterdžentima.
Ispiranje uljem - koje se radi kada nije moguće zameniti filter bez skidanja i rasklapanja automatskog menjača.

Usluga podrazumeva

Usluga podrazumeva tretman ispiranje kućišta Uređajem za ispiranje automatskog menjača bez skidanja ili otvaranja menjača.

Usluga ne podrazumeva

Usluga ne podrazumeva skidanje i otvaranje menjača. Postoji mogućnost da je menjač zapušten i da su naslage toliko tvrdokorne da ispiranje ne daje željene rezultate. 

© 2010 Lav Auto. Sva prava zadržana.

Pretraga