Kontrolni pregled vozila

Kontrolni pregled vozila

Ne postoji vozač koji voli nepredviđene situacije na vozilu, a posebno je neprijatno kada automobil zakaže u toku dugog putovanja. Zato je veoma važno da dobro pripremite svoje vozilo za predstojeću sezonu, a da na neke stvari strogo obratite pažnju ukoliko se spremate za duži put.

Zašto je potreban kontrolni pregled vozila

Odlazak na more često podrazumeva da ćete svojim vozilom preći najmanje 1000, 1500 kilometara. U većini slučajeva sa vama će biti oni koje najviše volite i do čijeg dobrog ugođaja vam je stalo koliko i do sopstvenog. Zato učinite sve da putujete bezbedno, sigurno i opušteno.

Ne krećite na put svojim kolima ukoliko niste sigurni u kakvom stanju se automobil nalazi!

Osim što neke situacije zaista mogu da budu neprijatne, rizikujete da i sami izazovete nezgode i ugrozite sopstvenu bezbednost, bezbednost vaših saputnika i ostalih učesnika u saobraćaju.

Dobra priprema će pomoći da putujete bezbrižno i komforno. Zato odvojite dovoljno vremena da se posvetite svom četvorotočkašu, jer je on taj koji će podneti najveći teret dugog puta.

Koliko često je potrebno obavljati kontrolni pregled?

Preporuka je da kontrolni pregled obavite pred duži put kao što su odlazak na more ili na zimovanje. Takođe preporučujemo kontrolni pregled najmanje jednom godišnje.

Kontrolni pregled podrazumeva

Kontrolni pregled podrazumeva samo pregled svih pozicija koje su navedene u tabeli u zavisnosti od izabranog nivoa kontrole. 

Za vas smo pripremili tri nivoa kontrolnih pregleda (A, B i C). U tabeli koja sledi prikazali smo detaljno šta svaki od kontrolnih pregleda podrazumeva.  

Kontrolne tačkeCBA
Enterijer
Kontrolne lampice upozorenja++ 
Dijagnostika+  
Sirena++ 
Ručna kočnica++ 
Motorni prostor
Tečnost za vetrobran - nivo++ 
Tečnost za hlađenje - nivo++ 
Tečnost za hlađenje - kvalitet++ 
Creva za hlađenje - curenje++ 
Kočiono ulje - nivo+++
Kočiono ulje - kvalitet++ 
Motorno ulje - nivo+++
Servo ulje - nivo++ 
Alternator++ 
Akumulator+

Povezani tekstovi

Najnovije sa bloga

Prijavite se za newsletter
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.