MICHELIN CrossClimate pneumatik

MICHELIN CrossClimate pneumatik

U maju 2015. godine, Michelin će lansirati na evropska tržišta MICHELIN CrossClimate, prvi letnji pneumatik sertifikovan za korišćenje u zimskim uslovima.
Nov MICHELIN CrossClimate je spoj tehnologija za proizvodnju letnjih i zimskih pneumatika. Tehnologija za koje se dosad smatralo da nisu kompatibilne.

MICHELIN CrossClimate je zaista inovativan pneumatik pošto se prilagođava različitim klimatskim situacijama. Ovo je jedini pneumatik koja kombinuje prednosti letnjih i zimskih pneumatika.

  • - Ima kratak zaustavni put na suvim površinama.
  • - Dobio je ocenu "A" kao evropsku oznaku za kočenje na vlažnom kolovozu.
  • - Odobren je za upotrebu u zimskim uslovima i nosi logo 3PMSF (simbol 3 planinska vrha sa pahuljom na bočnom zidu gume), što ukazuje na mogućnost da se koristi zimi, uključujući i zemlje u kojima je korišćenje zimskih guma zakonska obaveza.

Novi MICHELIN CrossClimate pneumatik ovim performansama dodaje i one elemente koji su zaštitni znak svih MICHELIN pneumatika: veliku kilometražu, energetsku efikasnost i udobnost. Ovaj pneumatik će na tržištu biti uz ostale letnje i zimske Michelin pneumatike iz već postojećeg kataloga. Već postojeći zimski pneumatici i dalje igraju važnu ulogu na određenim tržištima i u određenim uslovima.

Performanse novog MICHELIN CrossClimate pneumatika proističu iz kombinacije tri tehnologije:

1. Inovativno jedinjenje gume na gaznoj površini

Pre svega, gazna površina je izuzetno gipka i povećava sposobnost jedinjenja da prianja i uz najmanje neravnine na putu u svim uslovima (na suvom, po kiši, snegu – kako dodiruje kolovoz kroz sneg?). Drugo, novi sloj ispod gazne površine optimizira energetsku efikasnost gume smanjenjem generisanja toplote. Inženjeri Michelin-a smanjili su nakupljanje toplote upotrebom silikona najnovije generacije, koji je ubačen u gumenu smešu i na taj način su uspeli da smanje potrošnju goriva korišćenjem MICHELIN CrossClimate pneumatika.

2. Kombinacija jedinstvene šare u obliku slova V i novih 3D lamela koje se uklapaju jedna u drugu.

Ova jedinstvena V šara, s uglom koji se širi, optimizira prianjanje na snegu:

  • - Poprečno zahvaljujući uglu centralnog dela gazne površine
  • - Uzdužno zahvaljujući činjenici da je ugao širi na ramenima gume

3. Ova V šara se kombinuje s novim 3D lamelama sa sopstvenim blokiranjem

Ultra-talasaste, promenljive debljine i složene geometrije, ove lamele, čija je dubina jednaka dubini šare, deluju kao kandže na snegu i tako povećavaju trakciju.
Vertikalni i poprečni talasi imaju funkciju samoblokiranja. Odnosno, uzajamno se blokiraju kako bi povećali krutost blokova na gaznoj površini. Ovim se poboljšava stabilnost gume, bz obzira na sile koje na nju deluju: uzdužna sila prilikom kočenja i ubrzavanja i poprečna sila prilikom zaokretanja. Zbog toga, poboljšane su i preciznost u vožnji i opšte performanse po suvom vremenu. Ovom kombinacijom naprednih tehnologija, povećana je ukupna krutost
gazne površine čime ne samo da se poboljšava preciznost u vožnji na suvoj površini, već se i maksimalno produžava vek upotrebljivosti pneumatika.
Ova mešavina napredne tehnologije i prisustvo EverGripTM tehnologije na ramenima omogućavaju sjajne performanse na snegu, preciznost na suvom i dugovečnost pneumatika.
Inovativna kombinacija blokova sa oborenim ivicama na gaznoj površini i lamela visokih performansi obezbeđuje optimalni kontakt s površinom puta kako bi se poboljšale performanse pri kočenju na suvom. Uz ovaj inovativni dizajn, Michelin kombinuje dizajn s oborenim ivicama sa složenim lamelama koje se protežu celom dubinom gazne površine radi sjajnoj kočenja i trakcije na snegu.

Povezani tekstovi

Najnovije sa bloga

Prijavite se za newsletter
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.