Zavarivanje delova auspuha

Zavarivanje delova auspuha

Zavarivanje auspuha je najčešći metod popravke oštećenog izduvnog sistema.

Glavna funkcija izduvnog sistema je da sprovodi izduvne gasove iz motora i dalje od automobila da ne bi dospeli u kabinu vozila. Takođe, smanjuje buku motora i hladi i prečišćava izduvne gasove. Auspuh trpi velika opterećenja usled vibracija, visokih temperatura i agresivnih izduvnih gasova i podložan je različitim oštećenjima.

Faktori koji utiču na moguća oštećenja auspuha su:

  • Kratke vožnje u gradskim uslovima;
  • Stanje puteva;
  • Tip vozila;
  • Starost;
  • Ispravnost nosača izduvnog sistema;
  • Ispravnost nosača motora.

Najčešća oštećenja na izduvnom sistemu su oštećenja cevi ili pucanje na nekom spoju. Rupe na auspuhu se lako detektuju sa povećanje buke tokom vožnje. Srazmerno veličini rupe, veća će biti i buka koju vozilo proizvodi. Takve kvarove obično rešava zavarivanje auspuha.

Rupe na bilo kom loncu auspuha je nemoguće zakrpiti zavarivanjem i takvi kvarovi se rešavaju zamenom lonca auspuha.

Naravno, pri pojavi oštećenja na auspuhu, potrebno je proveriti i zameniti sve neispravne delove izduvnog sistema, nosača auspuha, nosača motora, pancir creva, dihtunga i sl.

Povezani tekstovi

Najnovije sa bloga

Prijavite se za newsletter
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.