Priprema za tehnički pregled

Priprema za tehnički pregled

Od jula 2021 godine stupila su na snagu nova, pooštrena pravila tehničkog pregleda. Kako bi izbegli situaciju da budete vraćeni sa linije tehničkog pregleda preporučujemo da u Servisu LAV AUTO odradite Pregled pripreme vozila za tehnički pregled. Na taj način ćete imati dovoljno vremena da otklonite eventualne kvarove i nedostatke. Ovaj pregled doprineće tome da uštedite i svoje vreme i novac.

Zašto uraditi pripremu za tehnički?

U slučaju da je se pri tehničkom pregledu ustanovi neispravnost vozila, imate 3 dana da sanirate sve kvarove i nedostatke i u tom slučaju neće biti naplaćen ponovni tehnički pregled. U pojedinim slučajevima popravku neće biti moguće ostvariti u navedenom roku.

Ako se pregledom ustanovi da pneumatici nemaju dovoljnu dubinu šare, gume se mogu relativno brzo zameniti, međutim u slučaju da na vozilu postoje dubinska oštećenja od korozije, ili rupe na karoseriji, vozilo neće proći tehnički pregled i period od 3 dana neće biti dovoljan za popravku karoserije.

Blagovremeni pregled pre tehničkog omogućava da se uočene neispravnosti i kvarovi na vreme saniraju i da vozilo bude spremno za tehnički pregled.

Sve uočene nepravilnosti se mogu popraviti u našem servisu, da možete mirno dočekati tehnički pregled.

Šta je obuhvaćeno pregledom pripreme za tehnički

Priprema za tehnički obuhvata pregled preko 100 pozicija na vozilu, u skladu sa pravilnikom o tehničkom pregledu vozila. Po izvršenom pregledu dobijate izveštaj o proveri i listu šta je sve potrebno popraviti ili zameniti da bi vozilo spremno izašlo na tehnički pregled.

Kada je najbolje uraditi pripremu za tehnički?

Zavisi od modela i stanja vašeg vozila. U slučaju da je potrebno popraviti egzotično vozilo za koje se teško nabavljaju delovi, potrebno je odvojiti više vremena za nabavku delova. Takođe za neke limarijske popravke je potrebno više vremena za zamenu (ili popravku) i farbanje dela ili celog vozila.

Preporučujemo da pregled pripreme za tehnički obavite oko 30 dana pre samog tehničkog pregleda ili pre isteka datuma registracije.


Povezani tekstovi

Najnovije sa bloga

Prijavite se za newsletter
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.