Kontrolni pregled vozila pred put – jedini način da putujete bezbedno i sigurno

Kontrolni pregled vozila pred put – jedini način da putujete bezbedno i sigurno

Ne postoji vozač koji voli nepredviđene situacije na vozilu, a posebno je neprijatno kada automobil zakaže u toku dugog putovanja. Zato je veoma važno da dobro pripremite svoje vozilo za predstojeću letnju sezonu, a da na neke stvari strogo obratite pažnju ukoliko se spremate za dugo putovanje.

Ima stvari koje  možete proveriti i sami, a za kompletan pregled najbolje je da odete u svoj servis. U Lav autu smo pripremili tri nivoa kontrolnih pregleda (A, B i C), u zavisnosti od toga u koliko pozicija se obavlja kontrolni pregled (29, 42 ili 56).

U tekstu Kontrolni pregled prikazali smo detaljno šta svaki od pregled podrazumeva, a ujedno i vama može poslužiti kao vodič da stvari koje možete proverite i sami.

Ne zaboravite da je kontrolni pregled samo  - kontrolni. Posle kontrolnog pregleda ćete imati uvid u stanje svog vozila, ali to ne podrazumeva da je vozilo ispravno i spremno za putovanje. Ukoliko se ustanovi da imate probleme, možda će biti potrebno da vozilo ostane u servisu, ili da čak razmislite o putovanju na neki drugi način. Zato zakažite kontrolni pregled vozila na vreme, a poželjno je  da to bude dve nedelje pred planirani odlazak na put.

Ispod tabele dodatno ćemo pojasniti važnost određenih kontrolnih tačaka, a na kraju teksta očekuje vas i spisak opreme koja nije obavezna, ali može puno da znači ako nešto krene kako niste zamišljali.

Odlazak na more često podrazumeva da ćete svojim vozilom preći najmanje 1000, 1500 kilometara. U većini slučajeva sa vama će biti oni koje najviše volite i do čijeg dobrog ugođaja vam je stalo koliko i do spostvenog. Zato učinite sve da putujete bezbedno, sigurno i opušteno.

Nešto možete i sami, a za neke stvari najbolje je da se obratite profesionalcima.

  • Proverite enterijer: kontrolne lampice upozorenja, sirenu i ručnu kočnicu možete testirati i sami.
  • Proverite nivo svih tečnosti koje možete (tečnost za vetrobran, antifriz, kočiono ulje, motorno ulje). Po potrebi dolijte tečnost do predviđenog nivoa. Ukoliko Vam je po preporuci servisera ostalo 1000 ili 2000 km do redovnog servisa, treba da razmislite o servisu pre odlaska na put. Ukoliko se menja ulje motora, obavezno se menjaju i filteri, zato na vreme zakažite servis kako ne biste imali tenzije uoči puta.
  • Svetlosnu signalizaciju možete proveriti i sami. Osim što su u inostranstvu visoke kazne zbog neispravne signalizacije, ona je i vaš jedini način komunikacije sa drugim vozačima. Zato ne krećite na odmor dok se ne uverite da je sa vašom signalizacijm sve u redu.
  • Proverite sami stanje metlica brisača i usmerenost brizgaljki, po potrebi zamenite metlice i podesite usmerenost. Mnogi ljudi umeju sami da zamene metlice brisača i usmere brizgaljke. Ukoliko ipak niste spretni u tome ili jednostavno želite da se neko drugi pobrine, u našem servisu ćemo to sa zadovoljstvom učiniti.
  • Ukoliko još uvek niste zamenili zimske letnjim gumama, to učinite obavezno. Mnoga nezavisna istraživanja su pokazala da su zimske gume izuzetno nepouzdane leti (i obrnuto) i da se neuporedivo brže troše. Zato obavezno zamenite gume. Ukoliko putujete sa starim gumama, u našem servisu ćemo proveriti dubinu šare i pritisak, a to ćemo učiniti i sa rezervnom gumom ukoliko je imate (kontrolni pregled C). Ukoliko dubinu šare proveravate sami, preporučujemo da ne krećete na dug put ukoliko je šara plića od 3, 4 mm, iako je dozvoljena minimalna dubina od 1,6 mm. Imajte u vidu da ćete možda preći i 2000 kilometara, radi što veće bezbednosti nemojte putovati sa dotrajalim gumama.
  • Važnost provere stanja kočionog sistema ne treba posebno isticati. U našem servisu detaljno ćemo pregledati pločice i diskove, kočione cevi i creva i sugerisati ukoliko smatramo da je zamena neophodna pred putovanje.
  • Amortizere i trap takođe ćemo proveriti detaljno i sugerisati na sve eventualne nepravilnosti i odstupanja od fabričkih preporuka za vaše vozilo. Proverićemo i šta se dešava ispod vozila: da li su oštećene felne, da li postoje curenja ( i gde) , kao i auspuh i nosače.
  • Provera stanja ispod vozila, kočionog sistema, amortizera i trapa obavlja se prilikom svakog kontrolnog pregleda u našem servisu!<

Povezani tekstovi

Najnovije sa bloga

Prijavite se za newsletter
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.